VKV LISA JUBILEUM

VKV Lisa Expedition Jubileum är en stabil tur- och långfärdskajak med goda högsjöegenskaper vilket gör Lisa till Sveriges mest sålda kajak genom tiderna. Kajaken är av samma skrovtyp som sin systerkajak VKV Anita men fem centimeter bredare och med ett något fylligare skrov. Detta gör Lisa stabilare och är för de flesta kanotister mer lämpad som långfärdskajak än Anita. Det fylligare skrovet ger också ökad lastförmåga och packvolym.

Lisa är utrustad med ett mycket kraftigt släproder vilket ger bra roderverkan och gör kajaken lättmanövrerad. Styrningen sköts med den nya LD-styrningen som är monterad i en skena i botten på kajaken. (Se bilder nedan) LD-styrningen ger bättre fotstöd och större kontakt mellan kanotist och kajak än tidigare styrpedaler. Roderlinorna är självjusterande när du flyttar pedalerna. Hela aktern är ett vattentätt skott, packbart genom en stor droppformad däckslucka.

Framskottet har också samma öppning för enkel packning. (Se bilder nedan). Den anatomiska sitsen är gjord i glas- & kolfiber och passar bra för paddling med vingpaddel. Både sits och roderstyrning är justerbara i längsled. Dubbelsidigt fäste för pontoner, utriggare eller delbar paddel med flottör. VKV Lisa är en mycket bra allroundkajak som passar de flesta kanotister och är naturligtvis byggd med den gedigna kvalitet och finish som VKV gjort sig känt för. Lisa Jubileum byggs av extra slagtålig polyester med kolfiberförstärkningar midskepps.

Material:
Längd skrov:
Bredd:
Vikt:
Lastförmåga
Storlek sittbrunn:
Vattentät volym
Glasfiberarmerad polyester med kolfiberförstärkningar
520 cm
62 cm
ca 23 kg
ca 150 kg
Innermått : 41,5 X 89 cm, yttermått: 46 X 92 cm
ca 220 liter
Data:
Kapell
Nylon
Titex
Neopren
Andra
Transportkapell
VKV Snapdragon
VKV Snapdragon neopren
VKV snapdragon
LD-styrningen med fasta hälstöd. Du kan justera pedalerna när du sitter i kajaken, roderlinorna justeras automatiskt.
Till höger: Framluckan på Lisa Jubileum. Notera vågskyddet som ger mindre vattenskvätt vid översköljning.
Den justerbara anatomiska sitsen. (Här i en Seagull.)